MABE PERLEN
Udtrykket Mabe udtales “mar-bay” og stammer fra det japanske 'mabe-gai', ordet der beskriver Pteria Penguin østers, som ofte bruges til at producere mabes.
Mabe-perler dyrkes almindeligvis ved at bruge saltvandsbløddyrene kaldet Pinctada maxima, Pinctada margaritifera eller Pteria-pingvin. Disse perler kan dog også være ferskvandsperler. Den største forskel mellem Mabe-perler og andre dyrkede arter er, at kernen er halvkugleformet og implanteres ikke i bløddyrsvævet, men på indersiden af skallen. Dette forklarer den halvkugleformede Mabe. Sådan en perle vokser normalt fra et til tre år.
Mabes havperler eller 'blisterperler' er i høj kurs, da de er kendetegnet ved deres rige palet af farver, dybe glans. Størrelsen er også imponerende - nogle perler kan være op til 20 mm i diameter. Måske er den eneste ulempe ved denne type perle deres skrøbelighed. Men dette opvejes mere end af omkostningerne, som kan være flere gange lavere end for sfæriske havperler. Uden tvivl har den unikke form af Mabe perler sine fordele. Ved at bruge disse perler skaber talentfulde juvelerer fantastiske smukke smykker.